Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Οι 40 μέρες που έσωσαν τον κόσμο

Αυτή την μέρα γιορτάζουν όλοι οι ερωτευμένοι, αλλά μερικοί αναγκαστικά πενθούν. Είναι όσοι είχαν ερωτευθεί με την εξουσία του Βλαστάρη και οι οποίοι σήμερα του κάνουν το μνημόσυνο των 40 ημερών (από την ημέρα που απολύθηκε).

Στις μέρες που μεσολάβησαν έγιναν τα εξής:

Κοινή διαπίστωση είναι ότι η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» άρχισε να ξυπνάει από το δημοσιογραφικό λήθαργο. Επέστρεψαν με πολύ καλά ρεπορτάζ η Κύρα Αδάμ και η Αριστέα Μπουγάτσου, οι οποίες απείχαν, ελέω Βλαστάρη, ενώ και ο «παραγωνισμένος» και παροπλισμένος Τάσος Παππάς δημοσιεύει σήμερα μια απολαυστική συνέντευξη, που πήρε από το Θόδωρο Πάγκαλο.

Χρόνια είχαν να δημοσιευτούν τόσα καλά ρεπορτάζ και τόσα καλά κομμάτια μαζεμένα. Χρόνια είχαν να χτυπήσουν τα τηλέφωνα των συντακτών για να δεχτούν καταγγελίες από αναγνώστες.

Τώρα γίνεται και, το προφανές, «φόλοου – απ» σε θέματα που βγάζει η εφημερίδα.

Οι πρώτες δηλώσεις του Β. Παναγόπουλου ικανοποίησαν τους συναδέλφους και ήταν μια τοποθετηση στα θέματα που έιχαν θίξει οι «10»

Ο νέος διευθυντής δεσμεύθηκε ότι θα τηρήσει την δεοντολογία και –χωρίς να αναφερθεί ευθέως- έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα που είχαν τεθεί στο γνωστό κείμενο.

Είχαμε να δούμε καιρό κόσμο να δουλεύει στην Κυρικάτικη μετά τις 9 το βράδυ, να παιδεύεται για το ρεπορτάζ, να αναζητά τρόπους ώστε να το κάνει καλύτερο και όχι να περιοριστεί σε μια απλή διεκπεραίωση…

Ε, λοιπόν, οι κατά Βλαστάρη «δημόσιοι υπάλληλοι» τώρα δουλεύουν και ξενυχτάνε. Και να ποιος τελικά είχε καταντήσει την «εφημερίδα να λειτουργεί σαν ΔΕΚΟ»: Ο πρώην διευθυντής.

Τα πρώτα ρεπορτάζ με συνεργασίες μεταξύ των τμημάτων ξεκίνησαν. Οποιοσδήποτε τώρα μπορεί να γράφει στο «Εψιλον» χωρίς να κινδυνεύει να γίνει στόχος, όπως επίτ του παλαιού καθεστώτος.

Οι ψευταράδες και οι μασκαράδες

Τα σταγονίδια του «Βλαστάρη», διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν πια να κόβουν κείμενα ούτε να τα αλλοιώνουν, ώστε να εξυπηρετούν τις προσωπικές τους επαφές.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών απολαύσαμε επίσης τις «κωλοτούμπες» των πρώην παρατρεχάμενων, που έσπευσαν να διασωθούν .

Παρακολουθήσαμε επίσης πώς λειτούργησαν ορισμένα συνδικαλιστικά ανδρείκελα, μερικοί μασκαράδες. Τώρα όμως έπεσαν οι μάσκες – ας μη μας δουλεύουν, τους μάθαμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια: